Ce ofera Flower Platform Academy?

Cursuri pentru copii orientate in jurul stiintei. In principal informatica / programare, dar si electronica, mecanica, robotica, matematica, etc. Un acronim des folosit este STEM sau STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics).

Avem o filozofie interesanta:

Incepem cu rezultatul

Care este foarte atractiv si motivant pentru micuti. Ei vor crea cu propriile maini jucarii si jocuri inteligente.

Descompunem problema

In bucatele mici, digerabile si realizabile de catre copii.

Acompaniem

Pentru ca hopuri tehnice apar la tot pasul si nu vrem ca micutii sa se descurajeze/demotiveze.

Bucla rapida de feedback efort - rezultat

Se face efort intelectual; se lucreaza cu notiuni noi si poate ceva mai grele. Insa rezultatul este rapid imbucurator. Cu fiecare iteratie micutii capata incredere in fortele proprii si isi formeaza reflexe intelectuale pe care ei le vor asocia mereu cu joaca, cu amintiri placute. Cultivam astfel pasiunea pentru stiinta.

Cum se desfasoara cursul Flower Platform Academy?

Vi-l prezentam pe Flowry UF.1. Noul partener de joaca si de studiu al fiecarui copil.

De-a lungul lectiilor Flower Platform Academy, cei 2 prieteni vor trece printr-o serie de aventuri si provocari. In primul rand copilasul va construi robotul, luand un prim contact cu componente electronice si mecanice.

Apoi vom lucra cu primele notiuni de interfata grafica. Flowry va primi o fata. Va invata sa vorbeasca. Copilasul ii va construi primele notiuni de sufletel electronic. Lui Flowry ii va fi foame, sete, va trebui sa doarma.

Flowry nu are picioare, el are 2 motoare de cuplu mare controlate cu semnal de tip PWM.

In loc de ochi are diversi senzori, precum senzori de linie cu IR (infra rosu) sau cititor de tip RFID (Radio Frequency Identification).

Copilasul va jongla cu aceste notiuni, scriind algoritmi pentru a-l invata pe Flowry sa mearga. Robotelul va trebui sa se descurce facand cumparaturi la magazin sau sa gateasca.

La un moment dat Flowry va primi o casa din placaj confectionata cu traforajul. In casa va aparea mobila, va fi electrificata cu lumini. Va exista poate un semineu si chiar un sistem de alarma.

Detalii administrative

  • Adresat copiiilor cu varsta intre 7 si 11 ani.
  • Compus din 6 module a cate 5 sedinte + 1 (introductiva) = un total de 31 de sedinte.
  • Prima sedinta: inceput martie (in functie de formarea grupelor). Ultima sedinta inainte de vacanta mare.
  • Pentru activitatile de acasa: exista un cost pentru robot si piesele electronice. Pentru sedinte vom furniza noi materialele (roboti, piese electronice, tableta pentru programare, etc.). Cursul este insa conceput astfel incat micutii sa aiba propriul robot pentru activitatile de acasa. Nu este obligatoriu, insa este recomandat, incepand cu modulul 2. Exista mai multe tipuri de roboti; e.g. un robot ca cei din imagine costa in jurul sumei de 100-110 EUR. Piesele electronice ar fi poate in jurul a 10 – 15 EUR. Un set de traforaj costa in jur de 70 de lei iar colile de placaj costa in jur de 10 – 20 de lei. Robotul are nevoie de un telefon de tip Android care se ataseaza pe partea superioara. Poate fi telefonul parintelui, telefonul copilului sau vreun telefon Android mai vechi care nu mai este folosit. Pentru programare vom folosi tablete Android. Acasa se pot folosi: tot tableta Android, Ipad sau PC.

Contact si inscrieri

Pentru inscrieri, va rugam contactati pe Andrei la 0766.720.490. Pentru intrebari tehnice, puteti contacta pe Cristian la 0727.025.811. Pentru editia de debut a Flower Platform Academy, vom organiza 2 grupe a cate 7-8 copiii. Ele se formeaza in ordinea inscrierii.
Flower Platform Academy este un proiect realizat in parteneriat de catre Crispico Resonate (companie de software) si Music Academy (scoala de muzica si arte ale spectacolului).