Join Crispico Resonate Team Now !

Crispico Resonate is a software company focused on research and development. We develop innovative products and services in areas such as:

 • Development tools
 • Aviation, Airport and Intelligent Transport
 • Multimedia Processing

Product highlight

boeing-159589_640If you have traveled by plane, there is a big chance you have indirectly met one of our innovative products. Thousands of vehicles (that transport baggage, fuel planes, catering vehicles, etc.), are managed by our XOPS solution, in the world’s biggest airports, such as: Paris / Charles de Gaulle, London (Heathrow), New York (JFK).
We are an outstanding team. We have an unique training and coaching program, and excellent career development opportunities.

Hint

dart-board-25780_640Crispico Resonate employees and interns are very happy with their positions, especially with the quantity and quality of things that are learned. 1 year spent within a team @ Crispico Resonate usually equals 2 or even 3 years spent in other places.

Our available positions are:

Haidem sa ne exprimam in dulcele grai romanesc :). Momentan cautam Java Developers pentru XOPS.

Multumim pentru ca esti interesat de anuntul nostru. In textul de mai jos, am exprimat cat mai concis posibil multa informatie interesanta. Am incercat sa folosim cat mai putin limbaj de lemn.

Produsul nostru

Atunci cand calatoresti cu avionul, este o sansa mare sa te intalnesti indirect cu produsul nostru principal XOPS. Mai precis: atunci cand un avion aterizeaza, el este inconjurat de o multitudine de vehicule specializate de aeroport: cisterne, tractoare de avion, tractorase pentru bagaje, camioane de catering, autobuze, etc. In jur de 27 de tipuri la ultima noastra numaratoare.

Mii de astfel de vehicule care misuna pe mari aeroporturi ale lumii (Paris / Charles de Gaulle, Londra / Heathrow, etc.) sunt gestionate de XOPS. O idee mai buna o ofera acest filmulet, focalizat pe cisterne de carburant.

Pentru XOPS, avem pozitii atat de Junior/Entry Level, cat si de Mid Level respectiv Senior.

Descrierea jobului

Avem o schema de management „flat”. Dam posibilitatea tuturor, de la inceput, sa intevina cam in toata gama de activitati pe care o are echipa. Iar noi, echipa, oferim un coaching de exceptie. Aceasta atitudine este foarte apreciata. Asa am lucrat dintodeauna, si este pentru noi singurul mod in care o echipa poate exista ca o entitate puternica si fericita. Acum, inapoi la lista de activitati:

1) Activitati principale legate de produs

 • Analiza problemei. De fapt comunicare cu clientul, intelegerea business-ului si apoi analiza problemei. Nu este un limbaj de lemn. Suntem creiere care gandim. Nu brate care scriem cod. Nu va asteptati ca cineva sa gandeasca tot, cu analiza, corner case, etc. si sa ofere apoi o lista super detaliata de lucruri care trebuie implementate in cod!
 • Folosirea metodologiei TDD/BDD (Test Driven Development/Behavior Driven Development). Am descoperit cu ceva timp in urma BDD. Ne-a placut si il folosim foarte eficient. BDD este in primul rand un mod bun de a asterne pe „hartie” gandirea de care vorbeam la punctul precedent, intr-un mod un pic mai formalizat si mai usor implementabil.
 • Implementare in Java, TypeScript, React & friends. Pe parte de server, folosind tehnologiile momentului (Spring Boot, Hibernate, etc.). Ceva lucru cu baza de date. Implementare de client folosind TypeScript si React.

2) Activitati legate de cercetare / dezvoltare
In primul rand cercetarea face parte din motto-ul si chiar din logo-ul nostru: „innovation through research”. Adica alocam buget generos unor activitati savante sau super savante. De multe ori nu reusim sa le transformam in livrabile valorificabile comercial. Insa din cand in cand: bingo. Sa luam un exemplu: de cativa ani avem santiere de AI (Artificial Intelligence) si CV (Computer Vision). Suntem astfel pe calea cea buna catre un livrabil absolut inedit: pilotarea complet automatizata (inclusind folosind vehicule autonome) a terminalului cargo al Amazon Air.

Firma mama a noastra este TLD Group. Fabrica multe tipuri de vehicule de aeroport, despre care spuneam ca XOPS stie sa le gestioneze. Este de fapt liderul acestei piete de departe fata de numarul 2. Probabil ca NU exista aeroport care sa nu aiba macar cateva echipamente TLD. Iata spre exemplu TractEasy un vehicul autonom interesant pe care TLD Group il fabrica:

Am facut proiecte interesante de cercetare in jurul acestui produs. Si vom face tot mai mult.

Un coleg de-al nostru urmeaza un program de doctorat, in colaborarea cu o universitate din Franta, pe tema de Machine Learning si Operational Research.

3) Alte activitati

 • Participare la diverse module de training, interne si/sau externe.
 • Participare la evenimente sociale. . party, games night, etc. Atmosfera de lucru este excelenta. E frumos sa petrecem timp impreuna nu doar in contextul profesiei.
 • Flower Platform Academy. In limbajul „corporate”, putem spune ca este o activitate de tip CSR (Corporate Social Responsibility). In limbajul nostru: este un hobby interesant pentru o cauza frumoasa: un proiect pe care il derulam de cativa ani, prin care ii initiam pe cei mici in de-ale informaticii + domenii conexe (robotica, electronica, etc.). Este o initiativa de succes care ne-a generat obiective din ce in ce mai largi. Am inceput sa lucram chiar la o platforma de programare special destinata copiilor. In cazul in care proiectul va continua sa scaleze, anumite voci il vad la scara nationala un complement esential al sistemului de educatie nationala in scoli primare, atat la oras dar si in zone rurale.

Ca sa vorbim un pic si in temeni mai concreti, iata lista de tehnologii cu care lucram:

 • Server side: Java 8 /, Spring Boot, Hibernate.
 • Client side: TypeScript / JavaScript, React, CSS3.
 • App native pentru PDA industriale, telefon, tableta: Apache Cordova.
 • BD: PostgreSQL.
 • IDE: Eclipse, Visual Studio Code. Suntem atat utilizatori cat si autori de pluginuri. In trecut am avut un produs comercial in acest sens, mai precis un editor UML. Acum ne folosim propriile pluginuri doar intern.
 • Tools: Git. Maven si niste pluginuri de proprii de Maven pentru build. Jenkins pentru CI (Continuous Integration).
 • DevOps: ecosistemul Kubernetes. Folosim atat servicii Kubernetes din Cloud (. Azure). Avem si propriile noastre masini bare metal pe care administram solutii Kubernetes, precum Micro k8s sau k3s. ELK stack = Elasticsearch + Logstash + Kibana. Ceea ce nu e “kubernetizabil” il administram cu ajutorul SaltStack.
 • Laboratorul de AI: Python, OpenCV, TensorFlow, Keras, PyTorch, caiet + creion + guma 🙂
 • Laboratorul de IoT: C++ pentru microcontrolere precum ESP8266, ESP32, Arduino, etc. Componente electronice, aparat de masura si pistol de lipit 🙂

Cerinte

 • Diploma a unei facultati de stat in informatica (sau similar). Daca facultatea este inca in curs, insa ai dori sa muncesti o norma intreaga (dotata cu multa flexibilitate necesara studentilor): nici o problema. Majoritatea dintre noi asa am inceput!
 • Cunostinte bune de structuri de date si algoritmi. Da: cele care se fac in clasa a Xa in principiu, si se rafineaza pe parcurs.
 • Gandire OOP. Si buna cunoastere a unui limbaj orientat pe obiecte. Java este de preferat. Insa oricare altul este la fel de bun. C++, C#, Python, etc. O minte isteata face rapid trecerea de la un limbaj la altul probabil in mai putin de o saptamana. Iar API-ul intra apoi repede in reflex.
 • Cunostinte SQL si cunoasterea principiilor BD relationale.
 • Nivel bun de limba engleza. Verbal si scris. Limba franceza e un plus.
 • Cerintele tehnice de mai sus sunt conditii necesare. Insa nu si suficente pentru a fi un bun programator. Putem sa le vedem ca pe carburantul care e convertit in valoare adaugata printr-un motor bun. Acest motor esti tu! Cu o buna capacitate de imbunatatire si invatare. Si vointa!
 • Optional. Participari/rezultate la olimpiade si concursuri sunt lucruri care ajuta. Un plus il pot constitui bune rezultate la facultate: la anumite materii sau medie. Initiative personale legate de programare sunt de laudat. Experienta profesionala precedenta fie job sau stagiu este apreciata.

Beneficii

 • Pachet salarial competitiv. Inclusiv asigurare medicala, program de lucru flexibil, etc.
 • Lucru intr-o echipa extraordinara care ofera un coaching de exceptie. Lucrul la Crispico Resonate este un fel de „career rocket booster”. Un an petrecut la noi echivaleaza probabil cu 2 sau 3 in alte echipe. Spre exemplu a se observa cate tehnologii folosim zilnic. Politica noastra este sa oferim fiecarui posibilitatea sa intervina pe cat mai multe (toate chiar!). Oamenii insetati de cunoastere apreciaza deosebit acest lucru! Precum si spriritul didactic al colegilor. La noi, “a ajuta un coleg” are deseori prioritate asupra task-urilor curente.
 • Atmosfera de lucru este destinsa si prietenoasa, printre oameni tineri si motivati. Oamenii vin cu placere la munca, si sunt uniti.
 • Oportunitati de cariera intr-un context international.
 • Birouri confortabile in West Gate Park. Pozitie geografica convenabila: 3 minute de statia de metrou Preciziei.

Cuvant de incheiere

Suntem altfel decat ce exista in general in peisajul software bucurestean. Crispico Resonate, ca si companie, a pornit din Romania in 2005. De-a lungul anilor, am transformat cu istetime munca noastra in valoare adaugata prezenta acum pe 4 continente. Indispensabila in munca zilnica a mii de oameni. Facem de multa vreme cercetare la nivel avansat. Probabil si modul de exprimare din acest anunt este diferit. Credem ca modul nostru de-a fi este pe placul colegilor. Daca ti se pare ca cele prezentate pe scurt in acest anunt rezoneaza cu tine, atunci asteptam cu drag candidatura!

Apply Now